Reinoud Bekkema

Voor zover ik me kan herinneren, heb ik altijd getekend. Dat ik er mijn beroep van maakte, stond altijd als een paal boven water. Mede dankzij kunstacademie Minerva in Groningen. Maar ook door veel, heel veel te tekenen. Eigenlijk teken ik alles. Maar ik heb natuurlijk mijn voorkeuren. Behalve mensen en dieren teken ik graag motoren en auto's - mijn grote passie.

Sneltekenaar

De magie van een portret, de herkenning zit vooral in de oogopslag. Als ik tijdens een feest of ander evenement de eerste gast teken, dan wil iedereen een portret. De stijl varieert van cartoonachtig naar realistisch. Sommigen teken ik overdreven en grappig, anderen stiekem wat mooier. Na zoveel jaren portretteren weet ik welk portret iemand bij maakt. Gelukkig wordt er veel gelachen en bij het in ontvangst nemen van het portret is er steevast verbazing en bewondering. Ja, een tekening is een mooie herinnering!

Ezel

Met mijn ezel, twee stoelen en genoeg licht heb ik niet veel ruimte nodig. Ik werk zowel in kleur of zwart/wit op A3-papier. Vrijwel altijd met AD-markers, een soort viltstiften voor professionals

Workshop portret- of cartoontekenen

Als entertrainer vermeng ik vrolijke, lichte momenten met de techniek van het tekenen. Leren kijken, dat is de basis. Kijken naar proporties en verhoudingen, naar de vorm van het gezicht, de neus, de ogen. De workshop is geschikt voor volwassenen en voor kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers en het type evenement pas ik de cursus aan.