Martin van Gelder

Met een kleine twintig jaar ervaring als tekenaar op straat heb ik geleerd ervoor te zorgen dat mijn 'slachtoffers' zelf ook blij worden van hun karikatuur. Terwijl het publiek geniet van mijn trefzekere hand verschijnt er in een paar minuten een grappig, overdreven maar altijd goed gelijkend en sympathiek portret op papier. Door de gemaakte karikaturen tijdens het optreden achter me op te hangen ontstaat er een galerie van komische koppen waarover de gasten spontaan met elkaar aan de praat raken.

Karikaturist

Gekleurde karikaturen in penseelstift met krijt zijn bij de meesten favoriet, al dan niet met een komisch lichaampje erbij. Maar u kunt ook kiezen voor een stijlvolle zwart/wit tekening met penseelstift, evt. verzacht met waterverf-grijs. Of voor de klassieke potlood karikatuur waarin meer diepte zit; In alle gevallen staat de gelijkenis, het vangen van iemands blik, voorop waarbij ik natuurlijk wel telkens de grenzen van de grappige overdrijving zoek.

Live 3D karikaturale kleikopjes. In ongeveer 20 minuten per persoon kneed ik een karikaturale kop van uw gasten. Mijn stijl die niet extreem lachwekkend is maar juist op gelijkenis mikt, maakt dat de bustes een lichtvoetige klassieke uitstraling hebben. Zo krijgen uw gasten een uniek object mee dat zeker ergens in de woonkamer een plekje vindt. De witte luchthardende klei hoeft niet gebakken te worden.