Marion van de Wiel

Marion is geboren in 1963 in Goirle, Noord-Brabant. Zij vindt mensen natekenen het leukste dat er is, en dan vooral in een stripachtige cartoonstijl. Op de middelbare school al zat ze haar klasgenoten na te tekenen, en een opleiding tot mode-ontwerpster op de kunstacademie van Arnhem veranderde daar uiteindelijk niets aan. Het werd dus sneltekenen en illustreren. Sinds 1992 is ze samen met Hugo Freutel full-time sneltekenaar. Daarnaast ontwerpt ze wenskaarten, en heeft sinds 2 jaar een eigen wens- en geboortekaartjescollectie: Jakima (ook te koop bij Greetz.)

Dat Marion van de Wiel een toptekenaar is bewijst het feit dat zij tijdens een internationale karikaturistenconventie in 2007 in Reno (V.S.) door de 135 aanwezige karikaturisten gekozen werd tot BESTE party-karikaturist!

Digitaal tekenaar

Sneltekenaar Marion is ook te boeken als iPad karikaturist. Dit is zó 2013! Gewapend met een iPad, standaard en printer zet zij iedereen op de gevoelige iPad plaat. De karikatuur wordt ter plekke uitgeprint maar kan ook gedownload of gemaild worden.

Voordelen van een iPad sneltekenaar:

1. Mobiel (de iPad zit niet aan een snoertje vast), dus inzetbaar als 'table-entertainment'.

2. Neemt weinig ruimte in beslag. Handig op bv. kleine beursstands, partyboten etc.

Karikaturen

Sneltekenaar Marion is inzetbaar op diverse feestelijke bijeenkomsten: personeelsfeest, congres, beurs, bruiloft, bar mitzvah en bedrijfsopening. Met haar mobiele ezel begeeft zij zich onopvallend tussen uw gasten, en alles wat zij opvangt verwerkt zij in de karikatuur. Dus kijk uit met wat je zegt!

Meerdere personen op één tekening, met of zonder ‘lijfje', andere papierformaten: er is veel mogelijk in overleg. Ook uw bedrijfslogo, tekst of promotionele boodschap kan geprint worden op het tekenpapier.

Gratis extraatje: Alle tekeningen worden aangeboden in plastic opbergkokers.

Workshop

Marion van de Wiel verzorgt sinds enkele jaren workshops in Nederland en België. Tekenervaring is niet vereist, een open geest en enthousiasme wel! Begonnen wordt met een kort verhaal over de geschiedenis van de karikatuur en een uitleg portret-tekenen. Omdat Marion heel veel voorbeelden van verschillende internationaal bekende tekenaars meeneemt en ophangt, is er al meteen een inspirerende en atelier-achtige sfeer. Dan wordt d.m.v. een 'live' schets van een vrijwilliger gedemonstreerd wat Marion precies bedoelt. Er mag gelachen worden! Iedereen gaat nu zelf aan de slag, we gaan tegenover elkaar zitten en proberen het geleerde in de praktijk te brengen. De workshop-begeleider loopt rond en geeft, indien nodig, aanwijzingen. Alle materialen neetm zij zelf mee. Totale duur: 1,5 tot 2 uur.