Marco Bezano

Sinds 1973 is Bezano professioneel werkzaam als karikaturist, portrettist en beeldend kunstenaar met bijzonder veel optredens in binnen- en buitenland. Hij heeft zijn opleiding voltooid aan de school voor Art en Design en de Pedagogische Academie.

Karikaturist

Door zijn jarenlange werkervaring op de vele verschillende gelegenheden kan Bezano de sfeer van het betreffende evenement goed inschatten en zich daarbij aanpassen. Zo weet hij de juiste toon te zetten: van een One Man's Show Entertainer tot een onopvallende stille tekenaar! Karikaturist Bezano neemt zijn werk zeer 'serieus': met gevoel voor humor en bijzonder opmerkingsvermogen tekent hij snel een portretkarikatuur die méér laat zien dan een 'grappige' tekening. Het optreden van karikaturist Bezano als Salvador Dali look-a-like is een geslaagde act op bedrijfsfeesten, beurzen, festivals en andere events. Het is leuk te zien hoe snel Bezano met zijn 'surrealistische Dali' fantasie het gezicht kan veranderen. Des te verrassender aan het eind van de tekening de frappante gelijkenis met het model. Tijdens het optreden loopt Bezano rond tussen het publiek en tekent zo en passant zijn model in spontane sfeer. Of hij tekent op een vaste plek waar de mensen naar hem toe komen. De portretkarikaturen zijn een waardevol geschenk en een tastbare herinnering. Tot ZIENS op uw feest, beurs, bedrijfsfeest, bruiloft, jubileum..! werkwijze: mobiel tekenen of vaste plaats, snelle en face portretkarikaturen in ca. 5-8 min., formaat 50 x 35 cm , zwart/wit en kleur. Studiowerk: karikatuur, portret van foto of model.

Show act

Met zijn 'standing up' manier van tekenen, als Salvador Dali look-a-like begeeft Bezano zich met schildersezel en 'magische' tekenpen tussen het publiek. In zijn nonchalante artistieke tekenshow met humoristische interactie weet hij de juiste ambiance te creëren. Bezano betrekt hierbij zijn toeschouwer op een boeiende, amusante en soms prikkelende wijze bij zijn act en ontlokt spontane reacties.

Workshops

Karikaturist Bezano verzorgt ook humoristische speelse workshops karikatuurtekenen op locatie. Dit kan ook gecombineerd worden met een optreden. Zie voor meer info de website.

Realist

Bezano tekent ook realistisch. In een optreden tekent hij een portret in circa 10-15 min . Ook realistische portretten op bestelling in verschillende technieken zijn mogelijk.