John Körver

Regelmatig treed Kurf op als sneltekenaar van karikaturen bij bedrijfsfeesten, bruiloften, beurzen en braderieën. Een karikatuur is binnen een handomdraai op papier gezet.

Zeker als er genoeg toeschouwers zijn, levert het hilarische taferelen op. "Henk, houd je neus eens in!" of "Annie, heb jij van die grote oren??"

Hij probeert altijd wel zo te tekenen dat de getekenden het zelf ook nog leuk vinden; uiteraard wel met oog voor de overdrijving.De karikaturen worden op het formaat van 50x35 cm gemaakt, in zwart-wit. Indicatie tijdsduur per karikatuur ongeveer 5 minuten, dus 10 à 12 mensen per uur. Verkleed tekenen is ook goed mogelijk, als Fransman of Italiaan. Als Rembrandt kan ook, alleen dan moet er een pak gehuurd worden.

Digitaal tekenaar

Kurf werkt ook als digitaal karikatuurtekenaar; de karikaturen worden snel gemaakt op een Wacom-scherm, in kleur en zijn dus meteen digitaal beschikbaar. Met de mogelijkheid er een extra scherm aan te hangen of de tekening meteen uit te printen. In een uur kunnen ongeveer 8 mensen getekend worden.

Workshop

Je leert in kort tijdsbestek veel over de kunst van het karikatuurtekenen; van uit de basis van het normale gezicht gaan we leren kijken met de bril van een karikatuurtekenaar. We werken in tweetallen en we gaan elkaar als karikatuur tekenen; eindelijk de kans om die collega/baas/vriend of neef eens leuk neer te zetten; en hou je niet in!