John Erkelens

Het tekenen van cartoons deed John al voor de schoolkrant. Waarbij zijn hoofdfiguren vaak tot groot vermaak 'toevallig' een treffende gelijkenis hadden met de leraren. Na een opleiding aan de Rotterdamse Grafische School ging hij werken als professioneel reclame- en striptekenaar onder de naam 'Studio Zoetermeer'. Er zijn drie stripalbums en veel reclame strips, cartoons en karikaturen van zijn hand verschenen.
 
John treedt regelmatig op als karikaturist. Voor een optreden heeft hij aan twee stoeltjes en een beetje licht genoeg om aan de slag te gaan. Iedereen mag plaats nemen of over zijn schouder meekijken als iemand wordt 'geschoren', en die hoeft nooit stil te zitten. ;-)
 
Hij zal een leuke vlotte impressie van je tekenen die nooit onvriendelijk is. Bijzonder is: John wordt altijd vooral geïnspireerd door de energie die zijn model uitstraalt. Hij tekent op verzoek op A3 of A4, ja zelfs op de achterkant van een bierviltje. In zwart wit of met een kleurtje. Een super leuk aandenken om mee naar huis te nemen!
 
Ook geeft hij een grappige tekenworkshop, voor zowel kinderen als volwassenen waarbij aangepast aan leeftijd en niveau alle aspecten van het cartoon tekenen voorbij komen. Voor een klein groepje of een hele schoolklas, het maakt hem niet uit.