Jill Hesketh

Jill was 17 jaar toen zij Engeland verliet om 'de wereld te ontdekken' als reizend portrettist en daarna karikaturist. Hierdoor heeft zijn veel verschillende karakteristieken mogen ontdekken, van verlegen Japanse ogen tot uitgesproken Romeinse neuzen! Eenmaal beland in Amsterdam kreeg haar passie meer diepgang door verschillende studies en opleidingen, onder andere een studie van twee jaar over klassiek portretteren met het gebruik van de techniek van Rembrand. Bij de veel bezochte 'open ateliers' leerde Jill nieuwe technieken ontdekken. Uiteindelijk is zij 'full circle' gekomen. Zij ontdekte dat haar vreugde lag in het direct uitvoeren van karikaturen in een sociale omgeving! Sinds 2000 is zij werkzaam als professioneel karikaturist.

Karikaturist

"Ongelooflijk, een paar lijnen en het lijkt al!"

Jill krijgt dit vaak te horen als zij aan het tekenen is. Terwijl zij jaren lang internationale ervaring heeft als karikaturist, is elk feest en elk gezicht weer een nieuwe ervaring. Zo blijven de wisselwerking met het publiek en de tekeningen boeiend. Of het uw bedrijfsuitje is, uw (familie) feest of uw bruiloft, u kunt op Jill rekenen voor persoonlijke aandacht. Uw gasten gaan naar huis met een goed gevoel en een prachtig herinnering van een geslaagd feest.

De karikaturen worden naar keuze op bierviltjes of papier getekend.

Digitaal tekenaar

Karikaturen worden getekend op ipad of op een drukgevoelig computerscherm. De tekeningen kunnen live gevolgd worden op een LCD scherm waardoor een grotere publiek mee kan kijken. De resultaten worden afgedrukt of A6 fotokaartjes en kunnen per email worden verstuurd. De karikaturen worden vaak uitgebreid gedeeld op social media. Uw logo op elke tekening zorgt voor een geweldige publiciteit voor uw bedrijf.

Workshop

De nadruk van de workshop ligt op de speelse kant. Mensen kunnen op deze manier voorbij de angst van het tekenen (en het resultaat) komen. De oefeningen creëren een opening om contact met elkaar te maken. Er zijn een breed repertoire oefeningen dat aangepast kan worden aan de deelnemers. Ervaring met tekenen is niet van belang. Mensen worden uitgenodigd om nieuwe ontdekkingen te doen en op een andere manier te observeren. Over de jaren heb ik verassende oefeningen ontwikkeld die een speelse ingang bieden voor alle deelnemers. Bijvoorbeeld een karikatuur neerzetten met 6 lijnen, of een portret tekenen zonder naar het papier te kijken. Er wordt veel gelachen, maar er zijn ook momenten van stilte en concentratie. Tegen het einde van de workshop kijken wij met ons allen naar de tekeningen en worden prijzen uitgedeeld.