Jeroen Busschers

Jeroen is een karikatuurtekenaar met internationale ervaring, zo heeft hij 8 jaar lang een vaste standplaats gehad in Parijs en St. Malo. Voorts heeft hij getekend in vele andere Europese landen en Noord Afrika en het Midden Oosten. Derhalve spreekt hij Nederlands, Engels, Duits, Frans en enig Spaans wat van pas kan komen bij internationale evenementen. Dankzij zijn opleiding aan de kunstacademie van Enschede (5 jaar) en De Rijksacademie van Amsterdam (3 jaar) hebben zijn karikaturen een persoonlijke stijl en kwaliteit.

Onder de tekenstift van Jeroen ondergaat u geleidelijk een metamorfose en ziet er uiteindelijk uit zoals u nooit heeft willen weten. Maar... wel dusdanig humoristisch dat de omstanders slechts nog een wens hebben: net zo grappig afgebeeld te worden als u! Dit alles in plus minus 6 minuten per tekening. Een goede gelijkenis met gevoel voor detail behoren tot de prioriteiten van Jeroen, wat de sfeer ten goede komt, want tevens zorgt zijn tekenact voor de nodige hilariteit bij de toeschouwers. Jeroen tekent zowel traditioneel op papier maar ook digitaal op een computerscherm.

Kortom; met Jeroen Busschers biedt u een unieke teken-attractie aan op uw party of evenement, terwijl u uw gasten een originele herinnering hieraan meegeeft.

Karikaturist

De karikaturen worden volledig in lijn en schaduw uitgewerkt op een duurzaam papier 220 gram 50-35 cm en kunnen indien gewenst in een transparante koker mee gegeven worden.

Digitaal tekenaar

De karikaturen worden volledig in kleur uitgewerkt op een digitaal tekenscherm, tevens is er voor de toeschouwers nog de mogelijkheid mee te kijken op een tweede monitor en indien gewenst is er ook een beamer aan te sluiten. Het 'slachtoffer' krijgt zijn karikatuur geprint mee in een luxe A5 passe-partout, eveneens krijgt de opdrachtgever het digitale bestand van alle gemaakte tekeningen.

Workshop

Sinds enkele jaren geeft Jeroen ook workshops om de kleine geheimen van het karikatuurtekenen te openbaren en enkele technieken aan te leren. Jeroen start met een korte intro en kiest dan een model uit om te laten zien wat de bedoeling is. Vervolgens vormen de deelnemers duo's en gaan zelf aan de slag; vaak komen hier verrassende resultaten uit. Aan het einde van de workshop worden de resultaten besproken en kan men zijn eigen karikatuur mee naar huis nemen. Jeroen heeft de beschikking over een historische locatie in hartje Amsterdam waar de workshop gegeven kan worden: leuk om na afloop te dineren of na de lunch de stad in te duiken. Maar Jeroen heeft ook de mogelijkheid om op uw eigen locatie de workshop te verzorgen.