Harold Hugenholtz

Sinds zijn jeugd tekende Harold al karikaturen op elk stukje papier dat onder zijn handen kwam. Hij ontwikkelde zijn tekentechniek o.a. tijdens zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven en op de pleinen in Parijs. Na jaren op traditionele wijze karikaturen et hebben getekend, stapte hij, met de oprichting van Company Comics als eerste tekenaar wereldwijd de digitale wereld in. Inmiddels heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend en tekende meer dan 100.000 karikaturen. En die ervaring zie je in elke karikatuur waarin hij het meest karakteristieke van een gezicht raak optekent zonder te beledigen. Zijn optredens oogsten alom waardering in binnen- en buitenland.


Naast Company Comics is Harold Hugenholtz actief als tekenaar van cartoons en spotprenten. In zijn studio maakt hij illustraties en produceert hij allerlei grafisch werk, waarbij de lachwekkende tekening veelal het uitgangspunt is. Harold heeft veel bekende Nederlanders getekend voor het weekblad Panorama en meegewerkt aan TV-programma's als Life & Cooking, Catherine en De 5 uur-show. Ook was hij karikaturist in het programma Sportnieuws Café, waar hij de gast tijdens een interview portretteerde. De totstandkoming van de karikatuur (die in beeld te volgen was) en het aanbieden van het ingelijste eindresultaat vormden de rode draad in de show.


Op dit moment heeft Harold een cartoon-galerie en een eigen winkel in het hartje van Eindhoven waar persoonlijke en grappige geschenken op basis van karikaturen verkocht worden.

Karikaturist

Black on paperback, op papier en in razandsnel tempo! Harold tekent, geheel in stijl gekleed, op papier (A5 formaat + chique envelop) met slechts één zwarte stift uw gasten. Zeer geschikt als mobiel entertainment. Hij beweegt zich met veel raffinement tussen uw gasten ;-)

Het aantal tekeningen kan tot 20 per uur oplopen(!)

Prijsinformatie nodig? Mail naar info@karikatuur.nl

Digitaal tekenaar

Digitaal karikatuur tekenen, incl printjes om mee te geven.

Harold komt met zijn tekentablet en een tweede beeldscherm (om op mee te kijken). In een razend tempo schetst hij uw gasten, tot ongeveer 50 personen in 4 uren! Iedereen krijgt een kaartje mee met een link waar de tekeningen te downloaden zijn. Dolle pret ook achteraf!
Ook kunnen we de gasten elk een printje meegeven.
Prijsinformatie nodig? Mail naar info@karikatuur.nl

 

Karikatuur-Giftshop

Digitaal karikatuurtekenen, in combinatie met de giftbox, waar de karikatuur ter plaatse geprint wordt op bijv een mok, schort of muismatje.
Harold biedt hier uniek totaal-entertainment. Een imposante parasol geeft een knusse sfeer. Eronder een fraaie balie waarachter een complete printshop schuilgaat. Terwijl Harold digitale karikaturen tekent, staat zijn assistente stand-by om het vrolijke portret af te drukken op een T-shirt, muismat, kookschort, ovenwant, servet, mok, et cetera. De leukste geschenkjes worden ter plaatse gemaakt.
Prijsinformatie nodig? Mail naar info@karikatuur.nl

Karikatuur theater

Geen wachtrij meer, maar een groot lachend publiek. Iedereen kijkt om zich heen en is benieuwd wie het volgende slachtoffer zal zijn. Karikatuurkunstenaar Harold Hugenholtz gluurt (uit het zicht) naar zijn publiek via een kleine camera. Men ziet hoe de karikatuur getekend wordt, er is een groot theatergordijn met daarvoor een groot (52 inch) scherm. 
Alle karikaturen kunnen worden gedownload de dag na het evenement; www.companycomics.com
Veel humor en de gelijkenis is fenomenaal. Eventueel begeleid met heerlijke franse chansonmuziek om de sfeer af te maken.