Erwin Hogeboom

Erwin Hogeboom (1964) is zoon van de bekende cartoonist Gerrit Hogeboom en was al op de middelbare school als tekenaar en muzikant actief. De keuze om als vervolgopleiding de kunstacademie of het conservatorium te gaan doen was daarom niet eenvoudig. Het werd het conservatorium waar hij in 1990 als beroepsklarinettist afstudeerde. Het tekenen bleef in deze periode altijd zijn grote passie. In 2000 kwam zijn grote droomwens uit. Om praktisch op hetzelfde moment te kunnen tekenen en te musiceren. De formule Party-Tour was geboren. Een entertainment show waarbij de 2 kunstvormen muziek en tekenen elkaar in razendsnel tempo af kunnen wisselen.

Karikaturist

Cartoonist

Als cartoonist neemt hij de gasten flink op de korrel. Hobby, passies en karakteristieke trekken worden razendsnel en met een knipoog op papier gezet. Hij werkt op het wissellijstformaat 40x50 cm. Als extra entertainment kan hij ook als 'de kleurclown' tekenen voor en met kinderen (zie de website).

 

Websites

De website www.party-tour.nl vertelt U alles over de vele mogelijkheden die Erwin te bieden heeft. Zijn optreden als cartoonist en het optreden als muzikaal entertainer worden uitgebreid met filmpjes getoond. De vele mogelijkheden als illustrator, het in opdracht maken van cartoons en het geven van workshops zijn voorzien van veel fotomateriaal en toelichting. Zijn werk als kunstschilder vindt U op de website www.erwinhogeboom.nl

Workshop

Illustrator en het geven van workshops

Naast live entertainment geeft hij ook tekenworkshops onder het motto: durf te tekenen. Voor en met elkaar en er mag gelachen worden! Als illustrator werkt hij heel divers: voor verpakkingen, trouwkaarten, cartoons voor kranten, kleurplaten, logo's etc. (zie de website). Ook is er de mogelijkheid om prachtige cartoons te bestellen!

Show act

Muzikaal entertainer

Bij de entree kan Erwin de gasten bv. muzikaal verwelkomen als orgeldraaier en tijdens het feest kan hij enkele muzikale acts verzorgen met opzwepende Yiddische feestmuziek en als de swingende klarinettist. Ook verzorgt hij live achtergrondmuziek. De acts zijn zeer geschikt als vrolijke noot op feesten, recepties, diners en beurzen.