Case Bastings

Op de middelbare school tekende ik al tijdens de lessen stiekem mijn docenten na en ben daar tijdens mijn studie Nederlands lekker mee doorgegaan. In mijn studententijd ben ik als karikaturist op feesten en partijen gaan werken en nu, zo'n 25 jaar later, doe ik dat nog steeds met heel veel plezier.

Stijl en techniek zijn door de jaren weliswaar veranderd, maar mijn visie op karikatuurtekenen niet. Nog altijd hou ik mensen graag een lachspiegel voor, maar altijd zonder te kwetsen. Een karikatuur van mijn hand zorgt minimaal voor een glimlach op het gezicht, al mik ik steevast op een schaterlach.

Karikaturist

Ik werk zowel op traditionele wijze als digitaal. De traditionele karikaturen teken ik op A3-formaat. De materialen die ik daarbij gebruik zijn een marker en grafietkrijt.

Mijn karikaturen kenmerken zich door een vriendelijke uitstraling en milde overdrijving. In de zwart-wittekening wordt op humoristische wijze ook de hobby, het beroep, of een andere typerende bezigheid verwerkt.

Digitaal sneltekenaar

Naast de traditionele manier van tekenen werk ik ook digitaal. Ik werk op een Wacom 21" tekentablet. Men kan dus over m'n schouder meekijken tijdens het tekenen. Maar ook van een afstandje zijn mijn verrichtigen goed te volgen op de 24" iMac waarop het tablet is aangesloten.

Tekeningen kunnen desgewenst direct worden geprint, via een site worden gedownload, of per mail toegezonden.