Manja Valk

Tekenen is en was altijd mijn grootste passie sinds ik een potlood kon vasthouden.

Portrettekenen deed ik al heel vroeg tijdens mijn schooljaren en heb ik in de jaren daarna,

zonder een verdere opleiding in die richting, steeds meer ontwikkeld. Als autodidact heb ik altijd met heel veel liefde, overgave en passie portretten getekend.

Mensen zijn mooi en speciaal en door goed met het hart en de ogen te kijken, ontstaan goed gelijkende portrettekeningen.

Toen ik in 2012 besloot om van mijn passie uiteindelijk mijn beroep te maken, ontstond dan ook al snel 'Portretliefde'.

Realist

Behalve het bezoeken van diverse markten, braderieën en evenementen op buiten- of binnenlocaties kan ik ook ingehuurd worden voor een gezellig bedrijfs- familie- of kinderfeest. 

Van de poserende persoon die voor me zit, ontstaat binnen 20 tot 30 minuten al een mooi realistisch uitgewerkt portret op A4 formaat met potlood. Maar ook goed gelijkende schetsen van 5 minuten behoren tot de mogelijkheden.

Behalve volwassenen en kinderen kunnen in sommige gevallen ook baby's, op schoot bij een ouder, poseren.

Meer dan twee stoelen, een tafel en goed licht heb ik niet nodig en kan dus al snel beginnen.

Elk portret wordt netjes afgewerkt, gefixeerd en daarna in een stevig plat doosje verpakt.

Daarnaast werk ik thuis ook aan tekenopdrachten van toegezonden foto's. Dit kunnen behalve mensen of dieren ook gebouwen of andere objecten zijn. Verschillende formaten, materialen in zwart/wit of kleur zijn mogelijk en klaar binnen twee weken.

Opdrachten voor muurschilderingen, illustraties en andere kunstwerken om bijvoorbeeld uw interieur te verfraaien duren wat langer. Al uw teken- of schilderideeën zijn bespreekbaar en in overleg is veel mogelijk.

Workshops

Workshops portrettekenen organiseer ik een paar keer per jaar zelf en andere keren wordt ik hiervoor uitgenodigd door particuleren, scholen en bedrijven.

De lessen duren twee uur en zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Er kan aan kleine maar ook grote groepen (van maximaal 25 personen) les worden gegeven.